28 d’octubre 2011

Catàleg d’arbres i palmeres d’interès local

A la pàgina web d’Espais Verds de l’Ajuntament de Barcelona ja està disponible el Catàleg d’arbres i palmeres d’interès local. Barcelona és una de les ciutats mediterrànies amb més arbres d'alineació o viaris (actualment n'hi ha més de 155.000). Al segle XIX, les palmeres es van convertir en una de les plantes més representatives de parcs i jardins, viles i carrers de les localitats de vacances i dels jardins d'hivern de les principals capitals europees. Barcelona és una de les ciutats on les palmeres representen una part important de la vegetació urbana.

Al catàleg estan representades nombroses espècies vegetals classificades per districtes. Cada exemplar està georeferenciat i té una fitxa personal amb dades de localització, d’alçària, volta de canó, capçada, any de catalogació, edat aproximada i un text explicatiu.

Aquest recurs pot ser un suport que reforci actuacions que desenvolupem als espais verds propers al centre o, també, una excusa per atansar l’alumnat al coneixement d’aquests arbres i palmeres singulars. Us animem a conèixer-los! Aquí.