22 de gener 2011

2011, Any Internacional dels Boscos

El 2011 ha estat nominat, després del 2010 (Any Internacional de la Biodiversitat), com l'Any Internacional dels Boscos. D'aquesta pàgina de la Fundación Eroski, en pots aconseguir tota la informació. Fes clic aquí.
I un altre link d'interés en la pàgina de l'ONU.
I aquest altre: el Centre de Documentació de Medi Ambient (CDMA) del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, amb motiu de l'Any Internacional dels Boscos presenta un aparador virtual dedicat als boscos. S’estructura en 5 apartats informatius i permet accedir a la informació bàsica, estar al dia dels esdeveniments, i consultar una selecció de documents i enllaços electrònics rellevants. Per més informació: fes clic aquí.

Dos recursos per treballar el bosc
Web Boscos de Catalunya
El Departament d' Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya ha elaborat el web Boscos de Catalunya: un recurs multimèdia que pretén donar a conèixer la realitat forestal de Catalunya. Amb ell es pot fer un recorregut pels diferents tipus de boscos presents al territori català. Cada tipus de bosc és un escenari on hi ha relacionada informació sobre l'espècie forestal, la seva gestió, les seves característiques, les seves principals amenaces o les oportunitats que ofereixen.
Web
• Programa SELVANS
La Diputació de Girona impulsa des de 2007 el Programa SELVANS, destinat a fomentar la gestió forestal sostenible, especialment als boscos comunals propietat d'ens locals.
El programa inclou l'inventari, l'establiment de reserves forestals, el seu seguiment científic i l'elaboració de materials de divulgació i educació. Un d'aquests recursos educatius és “Hector, l’arbre mort”. Trobareu informació sobre el contingut pedagògic i podeu descarregar-vos del web el pdf del pòster.