04 de novembre 2009

Setmana de la Ciència 2009

Ja heu pensat què fareu durant la 14a Setmana de la Ciència, que enguany se celebra del 13 al 24 de novembre?
A Recerca en Acció (http://www.recercaenaccio.cat/ ) t’ho posem fàcil, perquè tens un munt de recursos al teu abast amb un sol clic!
Per exemple...
Feu un viatge amb els alumnes de 600 milions d’anys i observeu els canvis de la Terra!
http://www.recercaenaccio.cat/agaur_reac/AppJava/ca/experiment/090914-recula-600-milio.jsp
Jugueu a fer una cromatografia tot descobrint qui ha estat el culpable d’una taca; simuleu una erupció volcànica o jugueu amb la tensió superficial fent art damunt la llet, entre molts altres experiments del projecte Ciència a la cuina!
...i també... feu un iceberg; experimenteu el vol amb avions de paper; jugueu a reconèixer les constel·lacions; apreneu a reconèixer el cant dels ocells...entre altres propostes que trobareu a la secció Experimenta.
A més a més... podeu fer llegir, observar, veure imatges i vídeos de tots els projectes de investigació que hem anat publicant a Recerca en Acció... com pot ser el cas... de veure com treballen els paleontòlegs i conèixer com era Catalunya fa 65 milions d’anys; endinsar-nos en una expedició científica al Tibet; aprendre sobre la riquesa de l’aigua marina a Vida al mar; fer un viatge per l’univers a El robot astrònom del Montsec; seguir una excavació a Althiburos; o estudiar el canvi climàtic a partir d’una expedició a l’Antàrtida.
Si voleu veure tots els projectes... els trobareu a
http://www.recercaenaccio.cat/agaur_reac/AppJava/ca/projectes.jsp
Ah, i participeu als enigmes que us proposem que tenen premi! I si teniu dubtes científics... pregunteu-ho als equips de recerca!
Per més informació, no dubteu en contactar amb nosaltres!
Bona setmana de la ciència!