30 de març 2009

Topografia submarina: Virtual Ocean

Virtual Ocean és un programa de topografia submarina. El fons marí és un domini poc explorat; només en coneixem un 10%. Internet ens ofereix alguns programes per a veure com és; d'aquests, el més complet aparegut fins avui és Virtual Ocean:
http://virtualocean.org/
Una pàgina de geologia marina francament interessant:

24 de març 2009

Obtenció de cèl·lules mare i teixits per clonació

Una infografia molt il·lustrativa: el procés de clonació és correcte, però posteriorment s'ha comprovat que la publicació dels resultats que il·lustren la infografia va ser un frau, és a dir en éssers humans encara no hem aconseguit mai cèl·lules mare o teixits a partir d'embrions clonats. Sí que s'ha aconseguit amb altres mamífers (ratolins i primats). En humans s'ha aconseguit arribar a clonar embrions al menys un parell de cops, però no s'han aconseguit d'obtenir línies de cèl·lules mare embrionàries o teixits a partir d'embrions clonats.

http://recursos.cnice.mec.es/biosfera/alumno/1bachillerato/animal/actividades/clonacion/clonacion.htm

23 de març 2009

Evolució humana

Una pàgina extraordinària sobre l'evolucionisme, l'evolució humana, Charles Darwin...:
La pàgina està feta per l'IPHES (Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social) des d'on volen potenciar la difusió dels principals conceptes relacionats amb l'evolució humana, ja sigui amb materials propis, com analitzant i recomanant aquells que desenvolupin centres de reconegut prestigi internacional, per que siguin treballats en família, a l'escola, als instituts..., i de manera lliure.

I una altra, aquesta en anglès. Interactiu que explica els orígens dels homínids:

17 de març 2009

El niu de l'àliga cuabarrada

Al Parc Natural del Garraf, han instal·lat una càmera al niu de l'àliga cuabarrada. Des del seu web, podrem veure com alimenta i cuida els pollets. A més, hi ha un bloc on podreu afegir comentaris i vídeos sobre l’àliga cuabarrada.

Projecte eriçó

Aquesta pàgina neix amb l’objectiu de donar informació bàsica sobre les dues espècies i alhora contribuir a llur conservació i al coneixement de llur distribució. Així mateix, tothom que hi vulgui participar hi tindrà cabuda i protagonisme.
http://www.atelerix.org/

05 de març 2009

...i aquí va una de rat-penats

Aquí tens el portal web "Descobreix els ratpenats", que
ha estat creat per Galanthus Associació i el Museu de
Granollers. La pàgina conté informació sobre les més de 20
espècies de ratpenats que viuen a Catalunya. Aquest recurs,
que està adreçat a tots els públics, presenta tant continguts
informatius com materials didàctics per als centres educatius.
Pàgina francament molt bona, amb il·lustracions fetes a mà, obres mestres de naturalista.

03 de març 2009

Hubble i Any Internacional de l’Astronomia

Amb motiu de l'Any Internacional de l'Astronomia, la NASA ha organitzat un concurs entre tots els internautes per votar quin ha de ser el pròxim objectiu que ha de fotografiar l'observatori espacial "Hubble".
A més en la següent URl de l’espai Internet de TV3 trobareu tota la informació sobre el “Hubble” i molt més sobre el cosmos i l’Any Internacional de l’Astronomia:
http://blogs.ccrtvi.com/espaiinternet.php?itemid=19597

Web del google sky:
http://www.google.cat/sky/

El teu cel (your sky, en anglès):
http://www.fourmilab.ch/yoursky/