16 de febrer 2011

L'herbari digital més gran del món

JSTOR Plant Science. L’herbari digital més gran del món
Els jardins botànics més importants del món, com els Royal Botanic Kew Gardens (Londres) o Missouri Botanical Garden (EUA), s'han unit per crear l'herbari digital més gran del món, amb més de 600.000 espècies digitalitzades a alta resolució fins el moment. Les previsions, però, preveuen arribar a disposar d'un arxiu amb més de 2,2 milions de fitxes. També hi trobem articles científics, llibres, dibuixos, il·lustracions i documents històrics com la correspondència dels directors del Kew Royal Botanic Garden des del 1841.
STOR Plant Science (anglès)
Missouri Botanical Garden
Royal Botanic Kew Garden

Recicla't a la cuina

Recicla't a la cuina, aprofitem-ho tot!
Pàgina web amb nombrosos consells per cuinar amb responsabilitat ambiental, receptes, concursos, com fer separació de deixalles, notícies sobre tallers i amb un servei d'assessorament de cuiners professionals. Fes clic aquí.

15 de febrer 2011

Compra verda

El Club EMAS ha elaborat unes fitxes de compra verda en les que s’expliquen per diferents productes els avantatges de tenir en compte criteris ambientals. A la darrera pàgina de cada número de la seva revista podreu trobar-hi la fitxa d’un producte diferent: productes tèxtils, pintures i vernissos, vehicles elèctrics... Us les podeu descarregar de: http://www.clubemas.cat/RQG/RQA.html

Canvi climàtic i Biodiversitat

DEPANA presenta un portal web sobre canvi climàtic i biodiversitat on es poden trobar audiovisuals i dossiers didàctics de tres espais naturals: el Parc Natural de l’Alt Pirineu, els Aiguamolls del Baix Empordà i les Muntanyes de Prades.
A: http://www.canviclimaticibiodiversitat.cat/

09 de febrer 2011

AWI



The Alfred Wegener Institute carries out research in the Arctic and Antarctic as well as in the high and mid latitude oceans. The institute coordinates German polar research and makes available to national and international science important infrastructure, e.g. the research ice breaker “Polarstern” and research stations in the Arctic and Antarctic.
Fes clic aquí.

Pàgines relacionades:

http://www.icm.csic.es/icmdivulga/es/

http://www.fundaciocollserola.cat/sotazero/

http://beim.us.es/ecoantha/

06 de febrer 2011

Arcologia

Per estar al dia. L'arcologia, l'arquitectura ecològica futurista, proposa la creació de grans edificis amb tots els serveis d'una ciutat per reduir el seu impacte ambiental. Llegeix aquí, de la notícia del butlletí electrònic de medi ambient de la Fundación Eroski, a qui aprofito per agrair tanta i tant bona informació que hi ha penjada en aquest bloc.

Fòssils vivents

Són éssers vius que han sobreviscut sense canvis durant milions d'anys, un patrimoni únic que cal protegir. Fes clic aquí.

Microalgues, la revolució verda

Per l'obtenció de biocombustibles, aliments o per reduir les emissions de diòxid de carboni. Les microalgues ens ofereixen una gran oportunitat de futur. Llegeix aquí.