27 de setembre 2010

CIENCIATK

CIENCIATK és una plataforma del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) que pretén divulgar i apropar l’activitat científica i tècnica a la ciutadania. Ofereix la possibilitat de visionar i compartir vídeos documentals, fotografies i sons amb finalitat educativa i d’investigació.
http://www.cienciatk.csic.es/

18 de setembre 2010

Mesures per combatre el canvi climàtic

Mesures per combatre el canvi climàtic. Les institucions i els consumidors poden assumir diverses iniciatives per frenar aquest problema.
El canvi climàtic és un problema ecològic mundial del que cada cop menys gent dubta. Fins i tot els eco-escèptics han reconegut la seva gravetat i demanen als governs que actuïn. Les mesures per frenar-lo i adaptar-se a les seves conseqüències són molt diverses. Per llegir-ne més:
http://www.consumer.es/web/es/medio_ambiente/urbano/2010/09/09/195650.php

Extincions massives


Extincions massives. Les grans desaparicions d’espècies canvien el futur de la Terra de forma impredictible. Per llegar-ne més:
http://www.consumer.es/web/es/medio_ambiente/naturaleza/2010/09/13/195709.php

12 de setembre 2010

11 de setembre 1714

Una web de l'espai internet de TV3 per saber-ho tot sobre aquest tema en l'aspecte històric. Es diu 11setembre1714.org i recull a la portada els enllaços a quaranta webs i vídeos i notícies relacionats. A més a més, inclou una veritable enciclopèdia de dades històriques sobre els aspectes militars: de les armes a les banderes, els uniformes, les tropes, les batalles o les biografies dels protagonistes. Encara que aquest cop aquesta entrada no té a veure amb la Biologia o el Medi Ambient, us asseguro que val la pena.
http://www.11setembre1714.org/index2.html

11 de setembre 2010

Guia d'activitats Agenda 21 escolar

Guia d’activitats de l’agenda escolar dels alumnes de secundària.
El nou web
http://agendaescolar.diba.cat/2010-2011/
es presenta com un espai adreçat, eminentment, als joves, amb més interactivitat, vídeos, qüestionaris on-line, rànquing de puntuacions, etc. Els qui hi entreu trobareu, també, un vincle al girafulls, la versió electrònica de l'agenda en format paper!
Per l’alumnat: les activitats de l’agenda d’aquest curs estan a l’apartat ecojocs i a per saber-ne més hi trobareu –per temes- les dels cursos anteriors.
Pel professorat: aquest curs disposeu dels següents espais virtuals: 1. La comunitat virtual, d’accés restringit, per a responsables municipals i el professorat que participeu en el projecte: http://xarxaenxarxa.diba.cat/.
Un espai per intercanviar experiències, dubtes, comentar activitats, etc.,
relacionades amb les agendes del curs actual i amb l’educació ambiental o la
sostenibilitat, en general. Si voleu més informació per donar-vos d’alta, feunos-
ho saber.
2. El Facebook:
http://www.facebook.com/?sk=2361831622#!/pages/Agenda-Escolar-del-Medi-Ambient-i-el-Desenvolupament/106398329419442?ref=ts
3. El Twitter:
http://twitter.com/agenda_escolar

Aula verde

Aula Verde és una revista divulgativa d’educació ambiental editada per les conselleries de Medi Ambient i Educacióde la Junta d’Andalusia. En el núm. 36 corresponent al mes de maig passat, es fa ressò de l’acte de constitució de la XESC i defineix, breument, els seusobjectius i també la importància de la vinculació de les xarxes en l’educació per a la sostenibilitat. A: http://www.juntadeandalucia.es/medioambiente/site/web

Culturcat.cat


El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació ha posat en marxa el portal web sobre cultura catalana culturcat.cat, un web que vol oferir, des d'una perspectiva divulgativa, tot allò que cal saber sobre la cultura catalana.
http://www20.gencat.cat/portal/site/culturacatalana