17 de gener 2010

Un passeig pel bosc

Una altra del Lluís Nater (gràcies, Lluís!), un passeig estimulant pel bosc (prepareu els altveus també), que desperta els sentits, ens envolta de màgia i natura i és a més una excel·lent descripció de l'ecosistema i de la seva fauna i flora en particular.
La UPM Kymmene Corporation ha desenvolupat una web multimèdia que ens permet descobrir el fantàstic món del bosc a Finlàndia. Aquesta eina ens permet conèixer el bosc des de múltiples perspectives: les espècies forestals, l’ús recreatiu del bosc, el valor de l’hàbitat, la bioenergia, l’estructura del bosc, l’aprofitament energètic, la regeneració... Si us interessa la natura, si us agrada el bosc, sentir el cant dels ocells, observar els arbres, mirar les flors... no dubteu en fer un cop d’ull al web:
http://w3.upm-kymmene.com/upm/forestlife/index.html

Ciència "Kanija"


En Lluís Nater ens fa arribar l'adreça d'un blog de ciència en general, una mica "friki" però interessant, amb nombrosos enllaços i sorprenents blogs científics d'estudiants, professors i persones dedicades a la recerca d'arreu del món:
http://www.cienciakanija.com/

16 de gener 2010

Medi Ambient a Catalunya, informe 2008

Dades ambientals i + ... a Catalunya
El Departament de Medi Ambient i Habitatge acaba de presentar la publicació
Medi ambient a Catalunya. Informe 2008, en la qual es descriuen i
formalitzen l'abast dels factors que han influït i que determinaran el futur del
patrimoni natural de Catalunya: les polítiques que s'hi desenvolupen, els
elements socioeconòmics que hi intervenen i els valors naturals que cal
preservar.
http://www.mediambient.gencat.cat/cat/el_departament/actuacions_i_serveis/publicacions/medi_ambient08.pdf

Projecte GLOBE

El projecte GLOBE
Más de 20.000 escuelas de primaria y secundaria de 111 países participan en el Programa Mundial de Aprendizaje y Observaciones Globales para el Beneficio del Medio Ambiente (GLOBE). Este proyecto educativo contribuye a desarrollar el aprendizaje científico de los estudiantes a partir de la observación y medición permanente de los diferentes factores medio ambientales que los rodean.

Dossier digital Jardins


L’Observatori del Paisatge de Catalunya acaba de crear el dossier digital
Jardins, a:
http://www.catpaisatge.net/dossiers/jardins/cat.
El dossier recull, classifica i ordena la principal informació sobre jardins històrics i botànics de Catalunya, l'Estat Espanyol i la resta del món, però només la que es troba disponible a Internet.

El joc del Big-Bang


Explorant els inicis de l’Univers.
Un joc interactiu del Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa que et perpetra submergir-te en els orígens de la matèria i l’univers. Juga tanta estona com vulguis i aprèn! T’atreveixes?

Peix i nutrició

Classificació dels peixos i el seu valor nutritiu:
http://www.consumer.es/web/es/alimentacion/aprender_a_comer_bien/alimentos_a_debate/2004/11/25/140177.php

Algues, riquesa marina amb riscos

Les algues són font de vida, una nova alternativa culinària per occident i una promes de biocombustible, però també poden ser un problema:
http://revista.consumer.es/web/es/20091001/medioambiente/75119.php

Centre de Documentació del Medi Ambient


La Generalitat de Catalunya posa en marxa el Centre de Documentació del Medi Ambient (CDMA), un aparador on podreu trobar tot el relacionat amb el medi ambient a Catalunya i el canvi climàtic.

Cuinant el Planeta

Des de el passat mes d’octubre està disponible una nova publicació que dóna xifres, fets,preguntes i propostes sobre el canvi climàtic i el sistema alimentari global. El dossier Cocinando el planeta, elaborat per GRAIN, Entrepueblos l’Observatori del Deute en la Globalització, la Xarxa de Consum Solidari i Veterinarios Sin Fronteras, pretén aprofundir en la denúncia, posicionar la problemàtica en el centre del debat actual i exigir justícia climàtica.
El llibre planteja que, en el debat sobre el canvi climàtic, resulta urgent qüestionar l’actual model agroalimentari, posar en evidencia com és una gran part del problema i com la seva transformació pot ser part de la solució.
Podeu descarregar-vos-el a:
http://www.xarxaconsum.net/images/stories/Llibres/cocinandoplaneta.pdf